SEO Оптимизация на Сайт – Въпроси

Ако Уебсайтът ви изгелжда страхотно, но не успява да привлече и да задържи достатъчно SEO оптимизация на сайтпосетители, това ще окаже негативно влиятние на бизнеса ви. В такъв случай, е добра идея да се консултирате със SEO специалист. Той ще ви помогне да подобрите оптимизацията на сайта ви и да отстраните съществуващите прбоелми.

Извършването на SEO одит ще помогне да се идентифицират всички грешки и неизправности на сайта. Освен това, ще помогне да се изготви ефективна онлайн маркетинг стратегия, която да подобри класирантето на сайта ви в Google.

Маркетинговият специалист ще изгради SEO стратегията около трите нива на оптимизация на сайт – техническа оптимизация, вътрешна и външна SEO оптимизация, за да се постигне максимален успех.

 

Какво Означава SEO оптимизация?

SEO е процесът на оптимизиране на сайт, така че да може да се класира на по-високи позиции в Google и останалите интернет търсачки. SEO оптимизацията помага на сайта да стане по-лесно откриваем и достъпен за много повече хора. Това в резултат води до увеличаване на продажбите на стоките и услугите, които предлага даден бизнес.

 

SEO oптимизация на сайт – как работи?

SEO оптимизацияОптимизирането на сайт за органично търсене (SEO оптимизация) помага да се увеличи количеството и качеството на трафика към вашия сайт. Това води до по-добра възвръщаемост на инвестициите.

Например ако имате ресторант в Пловдив и искате сайтът на ресторанта ви да се показва на челни позижии в Google, за да могат повече хора да го посещават, то SEO оптимизацията на сайт може да ви помогне да постигнете това.

 

 

Колко време е необходимо, за да има видими резултати от SEO оптимизацията на сайт?

Много бизнеси очакват да видят незабавни резултати, кратко време след като е започнал процесът на Оптимизиране на сайтоптимизация на техния сайт. Възможно е да се видят положителни промени в ранковете и трафика към сайта в рамките на първите 3 месеца. За да има трайни видими резлултати обаче, са необходими между 4-6 месеца. Поради тази причина някои хора започват да се съмняват в положителния ефект на SEO оптимизацията.

Оптимизирането на сайт е процес (дългосрочна онлайн стратегия), който изисква време и търпение, но постиганите резултати оправдават вложените време, средства и усилия. SEO оптимизацията ще помогне сайтът ви да се показва на подходящите хора – тези които наистина имат интерес от това, което се предлага на сайта ви. Също така органичната оптимизация ще помогне да се увеличи многократно посещаемостта на уебсайта ви.

 

 

Колко струват SEO услугите и струва ли си да плащате за тях?

Добрият SEO специалист може да ви помогне да увеличите трафика към уебсайта ви и съответно да привлечете повече Оптимизация на сайтовеклиенти и да подобрите продажбите си.

Някои компании за дигитален маркетигн или SEO специалисти предоставят по-евтини SEO услуги и съответно качеството на услугите им отговаря и на цената. Важно е да се отбележи, че много често евтнината SEO оптимизация не е качествена, което води само до краткотрайно подобряване на ранковете на сайта. Или в по-лоши случаи може да влоши още повече класирането на даден сайт в Google. Обикновено евтините SEO пакети не покриват дори основните фактори за уебсайт оптимизация. Фокусът е върху количеството, а не върху качеството на оптимизацията.

Ние предлагаме SEO услуги, адаптирани както за местен бизнес, така и за фирми, които търгуват в цялата страна. SEO пакетите ни са съобразени с различните нужди и бюджети.

 

 

Защо трябва да плащам месечно за SEO оптимизация на сайт?

Много собственици на бизнеси се изненадват, когато разберат, че SEO оптимизацията не е само еднократна услуга, SEO услугикоято подобрява функционалността и представянето на сайта ви в търсачките. Това е по-скоро един постоянен процес, спирането на който ще прекрати и постигнатите добрите резултати. Оптимизация на сайта трябва да се поддържа постоянно, за да се запазят и добрите разултати.

SEO оптимизацията изисква месечна поддръжка поради следните причини:

  • SEO специалиста трябва да се запознае с вашите цели и очаквания и да анализира сайта ви, за да опредили най-добрите методи за постигането им. След това маркетинговия специалист трябва да направи многобройни промени, така че сайтът ви да може да изпълни изискванията на Google и да има по-големи шансове за подобряване на ранковете.
  • Необходимо е да се направи анализ на сайтовете на главните ви конкуренти, за да се открият силните и слабите им страни както и да се разследват маркектинговите им стратегии, за да се изгради по-добър план за SEO оптимизация.
  • Изграждането на външни линкове е основна част от SEO стратегията и е небходимо да се прави постоянно, за да може сайтът ви да се класира органично на челни позиции в търсачките.
  • За да може уебсайтът ви да остане конкурентен и актуален, е необходимо да се добавя редовно ново съдържание под формата на новини или статии. Свежото съдържание е друг основен фактор, който помага на сайтовете да се класират високо.
  • Важно е да се извършва ежемесечна проверка на сайта, за да се види дали има възникнали важни технически проблеми, които трябва да се отстранят. Тя ще покаже и как се предсравя сайтът ви спрямо конкурентните сайтове.

Оптимизацията на сайта ви, ще помогне на бизнеса ви да постигне по-голяма популярност и възвръщаемост на инвестициите. За да се случи това е необходимо да сте готови да инвестирате в SEO оптимизацията. Това не е скъпа услуга в сравнение с платената реклама, чиито предимства и възвръщаемост на инвестициите са много по-малко.

 

 

SEO оптимизация на сайт или PPC: Кой е по-добрият вариант?

SEO и PPC (платената реклама) са две много добри опции да увеличите трафика към вашия сайт.Оптимизация на сайт

Накратко: SEO оптимизацията изисква време но е много рентабилна дългосрочна маркетингова стратегия. Този вид уебсайт оптимизация може значително да увеличи качествения трафик към сайта ви.

От друга страна платената реклама в Google (PPC) ще ви даде назабавни резултати, но за това пък на много по-висока цена. Това е по-скъпият от двата варианта, резултатите при който ще продължават толкова дълго за колкото сте готови да си плащате.

SEO оптимизацията и PPC рекламата могат да бъдат много полезни за бизнеса ви. Най-добрият вариан е да се използват двата метода в комбинация, но тъй като повечето бизнеси разполагат с ограничен бюджет се налага да се избере само един от тях.

 

Защо е важно да продължите оптимизацията на сайта си след постигането на желаните ранкове в търсачките?

SEO оптимизация на сайтове

SEO оптимизацията постоянно се променя. Както технологиите се развиват с бързи темпове, така и тактиките за онлайн маркетинг се надграждат и променят постоянно.

Именно за това, уебсайтовете трябва да могат да се адаптират сравнително бързо, за да могат да останат конкурентни и да запазят или дори да подобрят ранковете си в Google.

SEO оптимизацията на сайт е една много ефективна опция за привличане на качествен трафик и повишаване на продажбите. Постоянстовото, в прилагането на органичната оптимизация на сайта е много важно условие за постигането на трайно добри резултати.

 

СЕО Оптимизация